Zöldségcsigák, grillezett csirkemellel és fokhagymás camambert mártással


Hozzávalók: 4 fő részére

 

2 db cukkini

2 db sárgarépa

20 dkg paraj

1 db padlizsán

20 dkg camembert

10 dkg márványsajt

1 fej fokhagyma

2 egész csirkemell

4 dl tejszín

3 dkg vaj

½ dl olívaolaj

4 dkg póré

só, bors, ízlés szerint

1 szál zeller zöldje

 

Elkészítés:

 

A cukkiniből, a répából, a padlizsánból szalagokat vágunk egy zöldséghámozó segítségével, majd leforrázzuk őket. Olíván a parajt a fokhagymával megfuttatjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt márványsajtot. Az asztalra fektetve a szalagokat a parajjal együtt rétegezzük. Felcsavarjuk és összetűzzük. Olíva olajon serpenyőben a csigákat megsütjük. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, és serpenyőben megpirítjuk, átsütjük. A mártáshoz a pórét kis kockára vágjuk, olíva olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük tejszínnel. Hozzáadjuk az egész tisztított fokhagymagerezdet és puhára főzzük. Ízesítjük sóval és borssal, és ha megpuhult a fokhagyma hozzáadjuk a felkockázott camembert sajtot és tovább forraljuk. Ha a sajt teljesen felolvadt a tűzről levéve mixeljük. Vágott zeller zöldet és vajat keverünk hozzá, majd együtt tálaljuk.

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3/a.

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@cady-trade.hu

Go to top