Csúsztatott palacsinta rumos vaníliamártással

 

Hozzávalók:4 fő részére

 

40 dkg liszt

5 dkg vaj

7 dl tej

5 dkg cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor

4 db tojás

olaj a sütéshez

100 gr olvasztott csokoládé

 

Elkészítés:

 

A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a lisztet, a tojások felvert habjával lazítjuk. Palacsintasütőben lassan sütjük. Az elsőt mind a két oldalán, a többit csak az egyiken, mielőtt egymásra borítjuk, olvasztott csokoládéval megkenjük, 5-6 darabot rétegezünk. Sütőbe tesszük, összesütjük. Rumos vaníliamártással tálaljuk.

 

Rumos vaníliamártás

Hozzávalók:

 

8 db tojás sárga

6 dl tej

2 ek. keményítő

1 db citrom

1 db narancs, 1 dl rum, 1 db vanília, 15 dkg cukor

5 dkg mazsola, csipet só

 

Elkészítés:

 

Összekeverjük habüstben a tojások sárgáját, cukrot, kikapart vaníliát, sót, keményítőt és a tejet. Vízgőzön besűrítjük. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát és a rumot. Ízesítjük reszelt citrom és narancshéjjal, narancs filével.

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3/a.

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@cady-trade.hu

Go to top