Cajun bélszíntekercs chilis salátával

 

Hozzávalók: 4 fő részére

 

40 dkg bélszín

1 dl olíva olaj

12 dkg bacon

1 szál rozmaring

3 szál kakukkfű

2 szál borsikafű,

1 szál oregáno,

cayenne bors, fekete bors, só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A bélszínt lehártyázzuk. Ezek után felcsíkozzuk a húst. A fűszereket összekeverjük. A felcsíkozott bélszínt összeforgatjuk a fűszerekkel. A baconszeleteket függőlegesen folpackra terítjük, úgy hogy fedjék egymást. A fűszeres húsdarabokat a baconra halmozzuk, majd rúd formába szorosan felcsavarjuk. Hűtőben érleljük néhány órát. A fóliát eltávolítva, ujjnyi szeleteket vágjuk és olíván tetszőlegesen átsütjük.

 

Chilis saláta

 

Hozzávalók:

16 dkg zöld salátamix

1 db chili

2 db mangó

gyömbér, koriander, fehér balzsamecet,1 db lime, 2 cl szezámolaj

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított és felkockázott mangót kevés szezámolajon megpirítjuk. Egy kevés mézet és egy pici vizet adunk hozzá. Beforraljuk. Vágott chilivel, gyömbérrel, a lime reszelt héjával, korianderrel, sóval és fehér balzsamecettel ízesítjük. Az egészet a hűtőbe tesszük és alaposan lehűtjük, majd a zöld salátához keverve tálaljuk.

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3/a.

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@cady-trade.hu

Go to top