Almás diólepény tojáslikőrsodóval

 

Hozzávalók: 4 fő részére

 

2 db alma

10 dkg dió

5 ek liszt

1 db tojás

2 ek porcukor

1 kk fahéj

csipet só

2 dl olaj

 

Elkészítés:

 

A vágott diót, nagy lyukú reszelőn a reszelt almát, a lisztet, a tojást és a fűszerekkel összekeverjük. Serpenyőben kevés olajon megsütjük.

 

Tojáslikőrsodó

Hozzávalók:

 

6 db tojás

10 dkg cukor

6 dl tej

2 dl tojáslikőr

 

Elkészítés:

 

A tojássárgájából, cukorból, tejből vízgőzön mártást főzünk folyamatos keverés mellett. A tojásfehérjéből 2 ek. cukorral  habot verünk. Hozzáadjuk a likőrt a felfőzött mártáshoz és határozott mozdulattal a tojás habjához keverjük. Azonnal tálaljuk a lepény mellé.

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3/a.

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@cady-trade.hu

Go to top