A TVS saját fejlesztésű bevonatai


Külső bevonatok
Az edény egyik alapvető része a külső bevonat, ami a külalakon kívül a tisztítás szempontjából is fontos. Három fajta külső bevonat különböztethető meg, mindegyiket szórással viszik fel az edény külső felületére.

Porcelán lakk
A legellenállóbb és leghigiénikusabb a TVS által használt védőburkok közül. Hőálló, folyósító és színező anyagok egybeolvasztásából készül. A kitűnő minőségű külső réteg, mikroszkóp alatt felnagyítva, zárt üveggömbök tömörülésére hasonlít. Hosszú időn keresztül ellenáll a savak és kémiai mosószerek károsító hatásának, a dörzsölésnek, a tűznek és a hirtelen hő változásoknak. Nem igényel különösebb bánásmódot, könnyen tisztítható. Rengeteg színben és kidolgozásban létezik, minősége az idő múlásával is változatlan marad.

Szilikon lakk
A porcelán lakk szerves változatai. Könnyen felvihető, magas hőmérséklettűrő, erős korróziógátló tulajdonságú bevonat. Nagy részben matt felületek kialakításához használják. Ellenálló az erő igénybe vétellel és az idő viszontagságaival szemben. Könnyen dekorálható, ezért használatával még egyedibb és színesebb termékek készülhetnek.

P.T.F.E.
A Politetrafluoretilént (P.T.F.E.) 1938-ban a DuPont fejlesztette ki. Nagyon stabil, közömbös tapadás gátló bevonat, nem lép reakcióba más anyagokkal. Hagyományosan az edények belső falának vízhatlanná tételére használják, külső felületen is ideális bevonat a mosogatás megkönnyítésére. Különösképpen ellenáll a hőnek. Nagyon egyszerűen, dörzsfelület nélküli szivaccsal, vízzel és kevés mosogatószerrel tisztítható.
Tapadásmentes belső bevonatok

Az alumínium edények belső falának tapadásgátló felülettel való bevonása nélkülözhetetlen folyamat, ami lényegesen befolyásolja a termék általános tulajdonságát.
Lehetővé teszi a tökéletes főzést minimális olaj hozzáadásával, szerepet játszik a tisztítás egyszerűségében és a lábas élettartamában is.
Az átvett tapasztalatokból és a TVS kutatásaiból, amit az edények belső falára használható tapadásgátló felületekre végzett, három saját fejlesztésű és egy közös fejlesztésű bevonat típus jött létre:Ipertek
Dupla rétegű, könnyen tisztítható tapadásgátló felület. Azoknak ajánlott, akik szeretik a könnyen kezelhető, egyszerű dolgokat a praktikusság jegyében.

 

Plustek
Háromrétegű tapadásgátló felület, tartós használatra kialakítva, nem igényel különösebb bánásmódot. A karcolással és súrlódással szembeni ellenálló képessége, hosszú időn át garantált, egyszerűen tisztítható.

 

Toptek
Háromrétegű tapadásgátló felület, rendkívül tartós használatra kialakítva. Az előállítás során a masszív alumínium alapra több rétegben ásványi szemcsékkel ellátott rétegeket visznek fel ("gát hatás"), ennek köszönhetően a felület rendkívül ellenálló a karcolások, kopások és súrlódásokkal szembeni. Hosszú időn át garantált, egyszerűen tisztítható.


Titan Ceramic Plasma Technology
A rendkívüli titánnal megerősített, legellenállóbb és legidőtállóbb befedési mód. A Ceramic Plasma technológiával való egyesítéskor született. Kimondottan arra lett kialakítva, hogy a magas fokú igénybe vételnek is megfelelő legyen, különösképpen ellenáll a karcolásnak, dörzsölésnek.
TITAN Ceramic Plasma Technology a legelőrehaladottabb technológia, fantasztikus mértékben megnöveli az edények tapadásgátló felületének teljesítményét, biztosítva ezzel hosszú élettartamukat. Ezt a TVS kiváló tapadásgátló burkolatainak és a Titánnak az összevonásával tették lehetővé. A titán köztudottan kemény anyag, rendkívüli módon ellenáll a nagyon magas hőmérsékletnek és korróziógátló sajátosságai vannak.
A Ceramic Plasma Technology eljárási folyamata alatt egy határozottan kemény és megkarcolhatatlan felületet készítenek. Argon gázból és hidrogénből álló plazmán keresztül az alumíniumoxid szemcséket és a titánt igen magas sebességgel ráfújatják az alapra, ezek a nagy magasságú hőmérséklet hatására felolvadnak, mielőtt még elérnék az alumíniumformát. Ezáltal egy olyan kerámiaalapot nyernek, ami figyelemreméltóan tömör és egyenetlen, lehetővé téve a bevonatnak, hogy minél erősebben odatapadjon az edény belsejéhez.
A TVS szigorú laboratóriumi vizsgálatai bebizonyítják, hogy a titánnal megerősített alap javítja a tapadásgátló felületet, nagyfokú szilárdságot kölcsönöz neki, magas fokon ellenállóvá téve azt karcolásnak és súrlódásnak.


Ceramit
A forradalmi nanotechnologiás kerámia bevonat, alumínium edényeknél alkalmazva sima és egységes porózus mentes tapadásmentes bevonatot alkot, ami egészséges főzést és sütést eredményez, kevesebb zsiradék hozzáadásával, környezet tudatos ételkészítést tesz lehetővé, és hosszú távon biztosítja az edény minőségét. Magas fokú ellenálló képességgel bír a hő, a rozsda a vegyszerek, és az agresszívebb környezeti hatások ellen. Könnyen tisztítható és környezetbarát bevonat, melynek köszönhetően, biztos lehet a tökéletes, aranyszínű, ropogós végeredményben. A gyártási folyamat során a TVS a legalacsonyabb káros anyag kibocsájtásra törekszik, ez energia megtakarítást jelent és alacsonyabb széndioxid kibocsájtást, ezzel hozzájárul a tisztább, környezetbarát jövő eléréshez. A bevonat a TVS és a svájci Ilag cég közös fejlesztése.

A TVS gyár megfelel minden olyan szigorú minőségi és gyártási feltételnek, aminek köszönhetően jogosult a teflon bevonatok használatára is, ezt alátámasztják a TVS és a Dupont cég folyamatos minőségi ellenőrzései.


Teflon Classic

Tapadásgátló bevonat általános használatra, szolgáltatási céljának garantáltan megfelel. Két rétegű tapadásgátló felülete van, amihez magas színvonalú összeillesztési módszer járul.

 Teflon Select

Ennek a bevonatnak a jellemzői igazán időtállóak, nyugodtan igénybe vehető sűrű, erős használatra, kitűnő tapadásgátló, amit a három rétegű megerősítésnek köszönhet. Alkalmazhatják gyakorlott szakácsok és olyanok is, akik nem nagy gondot fordítanak a tapadásgátló felület megóvására.

 


Teflon Platinum
DuPoint által az eddigiek során kialakított bevonatok közül a legellenállóbb a karcolásra, dörzsölésre, konyhában használandó fémeszközök érintésére, különböző súrlódásokra. 3 jelentős vastagságú rétegből tevődik össze, rendkívül kemény, nagyon apró minerál szemcséket tartalmaz. A fém konyhaeszközök átcsúsznak ezeken a részecskéken anélkül, hogy megsértenék a teflon felületet amibe beleágyazódtak, hogy megvédjék a tapadás gátló tulajdonságait.

 

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3/a.

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@cady-trade.hu

Go to top